
Mysliboller
14. februar 2014I denne opskrift kombineres to af de bedste ting fra morgenmad: mysli og hjemmebagte boller. Kan det blive meget bedre?
Spiser du mysliboller til morgenmaden for du en dejlig, sund start på dagen, men du kan selvfølgelig også nyde disse mysliboller som en sund eftermiddagssnack.
Opskriften er nem at gå til, og resultatet er virkelig lækkert. God bagelyst!
Mysliboller
Tid: 20 min. + Hævetid: 2 x 45 min. + Bagetid: ca. 20 min.
12 mysliboller
Det skal du bruge
25 g gær
2½ dl vand
1 spsk olie
1 tsk salt
75 g yoghurt naturel
175 g mysli, helst nøglehulsmærket variant
Ca. 400 g hvedemel
Sådan bager du mysliboller
1. Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt olie, salt, yoghurt og mysli. Rør dejen godt sammen og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
2. Ælt dejen godt igennem - den må gerne være en anelse klistret. Lad den hæve i 45 min.
3. Slå dejen ned og form 12 mysliboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir med et par cm's afstand og dæk med et fugtigt viskestykke. Lad dem efterhæve i 45 min.
4. Bag dine mysliboller ved 200 grader i 20 min., til de er gyldne og gennembagte, og nyd de lune mysliboller på morgenbordet eller som mellemmåltid.