Brød

Minirugbrød med hør- og sesamfrø

af Susanne Palmqvist 7. september 2010
Foto: Anders Schønnemann
De små brød er ikke rigtige rugbrød, men bagt med rugmel, hvedemel og hør- og sesamfrø. Det giver en mildere smag. Gnav dem til en frikadelle sammen med masser af grøntsager. Som skole-snacks passer de lige til madpakken

(10 stk.)1 dl hørfrø2 dl vand1 dl yoghurt naturel2 dl vand1 spsk. sirup3 tsk. salt1½ spsk. olie2 tsk. st. fennikelfrø25 g gær250 g groft rugmel½ dl sesamfrø200-250 g hvedemelca. 1 dl lyse sesamfrø til drysKog vand og hørfrø op. Sluk, og lad det trække, til vandet er lunkent. Rør yoghurt og resten af vandet i sammen med sirup, salt, olie, fennikelfrø og gær. Pisk eller rør rugmel og sesamfrø i. Ælt hvedemel i, til det er en fast, men smidig dej. Lad den hæve tildækket i 1-2 timer ved stuetemperatur. Ælt den let igennem, og form den til en tyk aflang rulle. Tryk den i lidt firkantet facon, pensl med vand, og tril i sesamfrø. Skær den i 10 stykker. Stil dem på en plade, tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i ½ time. Bag dem på næstnederste rille i en 220° varm ovn i ca. 20-25 minutter. Afkøl på rist. Brødene kan fryses.

RELEVANTE LINKS

Salat med bær og varmrøget laks