Brød

Madbrød

af Camilla Zarah Lawes 1. marts 2011
Foto: Lars Ranek
Dette brød er super som tilbehør til al mad. Det er en stor portion, men brødet kan holde sig lækkert i et par dage, eller det kan fryses. Dejen slås op dagen før, brødet skal bruges

8 dl koldt vand10 g gær400 g durumhvedemel500-600 g hvedemel2 spsk. havsaltENDVIDERE:½ dl olivenolie til pensling3 stilke rosmarin og havsalt til drysRør gæren ud i vandet, tilsæt durumhvedemel, og kom det meste af hvedemelet i, gerne i en røremaskine: Lad maskinen køre med lav fart i 8-10 minutter, til dejen er blank og smidig, eller ælt dejen godt med hænderne. Justér med det sidste hvedemel. Tilsæt salt, og ælt yderligere i to minutter. Lad dejen stå i 15 minutter, og stil den herefter i køleskab til næste dag i skålen. Fór en 30 x 40 cm stor bradepande med bagepapir, og tryk dejen ud i den med fingrene. Pensl med olie, og drys med rosmarin og salt. Stil dejen lunt i ca. 2 timer, til den er hævet til næsten dobbelt størrelse. Bag brødet ved 220° i ca. 25 minutter, til brødet er flot gyldent.RELEVANTE LINKS