honningbrød
Brød

Honningbrød med smag af valnødder

21. september 2012
af Marie-Louise Risgaard fra bogen "Hjemmebagt"
Honningbrød - sødt og lækkert med smag af valnødder

Honningbrød med smag af valnødder

(2 stk.)

DEJ:
200 g honning
200 g valnødder
400 g stenformalet kagemel
125 g stenformalet fuldkornshvedemel
275 g (ca. 2¾ dl) vand
10 g salt
20 g (4 tsk.) økobagepulver

Læs også: Bag det lækre og klassiske honningbrød

Opskrift - sådan laver du honningbrød med smag af valnødder

Forvarm ovnen til 200° ved almindelig varme.
Beklæd en bageplade med bagepapir.
Honningen lunes let, til den er flydende. 100 g valnødder knuses helt fint i morteren.
De andre 100 g valnødder hakkes groft.
De to meltyper blandes grundigt med bagepulveret. Valnødderne, vand og salt tilsættes, og dejen samles hurtigt. Del dejen, og form to kugler. Klap dem flade, til de er ca. 5 cm høje og har en diameter på ca. 15 cm.
Drys overfladen på de to brød med lidt fuldkornshvedemel, og overfør dem til bagepladen. Pres med en bagespartel eller en kniv et kors ned gennem brødene, uden at skære dem helt igennem. Sæt pladen i ovnen på næstnederste ribbe, og bag de to brød i 30-35 minutter.

Lær at bage det perfekte brød. Prøv FEMINAs bageskole

Læs også