Brød

Grønne brødkranse

af Marie-Louise Risgaard fra bogen "Hjemmebagt" 2. oktober 2012
Sprøde kranse med brændenælde - mums

ca. 10 stk.)DEJ:300 g stenformalet, fintsigtet hvedemel50 g stenformalet fuldkornshvedemel25 g (1½ spsk.) usaltet smør15 g økogærca. 200 g (ca. 2 dl) sødmælk1 stort æg pisket let sammen10 g flagesalt50 g (5 dl) finthakkede, friske topskud af brændenælde(alternativt kan du bruge 2 spsk. tørrede brændenælder)TIL PENSLING:1 æg pisket sammen med lidt mælklidt fine saltflagerBland de to meltyper. Smuldr gæren og smørret fint i melet. Tilsæt resten af ingredienserne, og bland og ælt dejen, til den er blank og elastisk og fyldt med luft. Dejen skal hæve til godt dobbelt størrelse.Forvarm ovnen til 250° varmluft.Skrab dejen ud på et meldrysset bord. Fold og form den til en pølse, og del den derefter i stykker a 70 gram. Form stykkerne til boller, og lad dem hvile på bordet under et klæde i 10 minutter.Du former en krans på følgende måde:Flad en bolle ud. Fold den to gange, og tril den derefter til en lang pølse. Bind en knude med et godt "åbent hul" i midten. Bøj snippen, der vender nedad, op over knuden og ned gennem hullet. Fold den anden snip ned under knuden.Sæt de færdige kranse på en plade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve til knap dobbelt størrelse.Pensl kransene med det sammenpiskede æg. Drys med lidt fine saltflager, og sæt pladen i ovnen på midterste ribbe.De grønne kranse skal bage i ca. 15 minutter. Lær at bage det perfekte brød. Prøv FEMINAs bageskole