https://imgix.femina.dk/media/7acdad80d4e64b79903b817d8cbec16d.jpg
Mad

Blommetærter

23. oktober 2009
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Server dem som portionsanrettet dessert i en gæstemenu eller bare til kaffen, en aften det skal være ekstra hyggeligt

Blommetærter
85 g hvedemel
60 g smør
1 lille sammenpisket æg
1 spsk. fl ormelis

Endvidere:
Tørrede bønner
Sølvfolie
4 små tærtefade eller 1 stor på 15 cm i diameter

Fyld:
2-3 store blommer, uden sten og
Skåret i små stykker
80 g rørsukker

Tilbehør:
1 dl piskefløde pisket til skum med lidt vaniljesukker

Hak smørret fint; smuldr det sammen med melet, og saml dejen med ægget (brug lidt ad gangen). Tilsæt flormelis, og lad dejen hvile koldt i 1 time. Bland evt. dejen i en foodprocessor, og kør, til den slipper. Gør blommerne klar, mens dejen hviler i køleskabet.

Rul dejen tyndt ud. Læg den i 4 små smurte tærtefad, og prik den med en gaffel. Beklæd dejen med sølvfolie, og kom vægt i form af de tørrede bønner i, så dejen ikke glider ned ad siderne. Forbag bunden i ca. 8 minutter i en 175° varm ovn. Fjern bønner og sølvfolie; gem bønnerne, og brug dem, næste gang du skal bage tærte.

Læg frugten helt tæt. Drys let med rørsukker, og læg et lag frugt til over. Drys resterende sukker over til sidst. Bag tærterne midt i ovnen ved 175° i ca. 20 minutter. Servér tærten kold eller lun med vaniljeflødeskum.

LYST TIL MERE KAGE?

Lækkert bagværk
Tærte med rabarber
Chokoladekage med paranødder

Læs også