
Blomkålspuré med blomkålsknas
23. september 2013Blomkålspuré med blomkålsknas (tilbehør/4 personer)
INGREDIENSER
1 stort blomkålshoved
2 spsk. let olivenolie
1 spsk. citronsaft
25 g mandelflager, ristede
flagesalt
25 g smør
flagesalt og peber
citronsaft
1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket, el. selleripersille (fås som krydderurt)
Opskrift - sådan laver du blomkålspuré med blomkålsknas
1. Del blomkålen i små buketter, og skær stokken i små terninger. Tag knap halvdelen fra (alt efter størrelse), og del dem i ekstra bittesmå stykker uden for meget stok. Vend dem med olie og citronsaft, og stil dem til side. Rist mandlerne lysebrune på en tør pande, og drys med lidt flagesalt.
2. Kog resten af blomkål og stok i letsaltet vand, til kålen er mør. Hæld vandet fra (men gem det). Mos eller pisk det til en let mos med smørret. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Tilsæt lidt koge-
vand, hvis mosen er for fast. Bland de små buketter med mandler og hakket persille, og drys det over den varme/lune mos. Servér straks.