
1. Skær bacon i mindre stykker, og steg dem sprøde på en pande. Læg dem på fedtsugende papir, og tør panden af. Bræk brødet i grove stykker, og steg dem sprøde i olie på panden. Bræk bladene fra salathovederne, og skyl og tør dem. Pil og skær rødløg i tynde både. Hak valnødder groft. Bland salaterne sammen i stor skål med bacon, brødcroutoner, rødløg og valnødder.
2. SENNEPSDRESSING: Rør sennep sammen med honning og balsamico. Rør olien i lidt efter lidt, til dressingen får en cremet konsistens. Vend salaten rundt med dressingen.
3. POCHERET ÆG: Slå 1 æg ud i en kop. Kog vandet op i en gryde, og tilsæt eddike. Skru ned for varmen, så vandet bare simrer. Pisk vandet rundt med et piskeris, til der skabes en hvirvel i vandet. Vend ægget ned midt i hvirvlen, så hviden samler sig om blommen. Pochér ægget i 3 minutter. Tag ægget op med en hulske. Skær eller klip eventuelle trevler af. Lav de næste 3 æg på samme måde. Servér pocherede æg oven på salaten.
TIP: Køb færdige brødcroutoner, hvis det skal gå lidt hurtigere.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Rødbederøsti med varmrøget laks og sauce verte - Få opskriften her
Tirsdag: Kylling i hvidvin og estragon - Få opskriften her
Onsdag: Kødboller i tomatsauce og persille-crostini - Få opskriften her
Fredag: Steak med gulerodssalat, bagte kartofler og urtedip - Få opskriften her