
Aubergine- og courgettesalat med myntedressing
22. maj 2014Server aubergine- og courgettesalat med myntedressing som forret til en grillaften, eller server din aubergine- og courgettesalat som tilbehør til grillmaden.
Opskriften er nem og enkel at gå til, og resultatet er en lækker grillet salat, der smager helt forrygende.
Aubergine- og courgettesalat med myntedressing
6 pers.
Tid: 10 min.
Grilltid: 15 min.
Det skal du bruge
1 aubergine
1 courgette
Madolie til pensling
Salt, friskkværnet peber
400 g spæde salatblade, f.eks. mangold
3 stilke timian, plukket i små buketter
220 g blød gedeost
50 g ristede mandler
MYNTEDRESSING:
3 spsk olivenolie
Saft fra 1 citron
3 spsk hakket mynte
1 finthakket bananskalotteløg
Sådan laver du aubergine- og courgettesalat med myntedressing
Skær auberginen og courgetten i ½ cm tykke skiver.
Varm en grillpande helt op, så den næsten ryger. Du kan også bruge en varm grill.
Pensl grøntsagsskiverne med olie og grill dem på begge sider, så de får et flot grillmønster. Læg dem på køkkenrulle, og drys med salt.
Vend de grillede grøntsager med fine, små salatblade.
Rør dressingen sammen og hæld over salaten.
Lige inden servering smuldres gedeosten over, og salaten serveres med mandler og et drys salt og peber.
Leder du efter en mere traditionel forret? Så klik dig igennem det fristende galleri med 14 lækre forretter: