
Asiatiske frikadeller med sprøde grøntsager
28. april 2011(4 personer )
DRESSING:
1 dl mayonnaise
1 spsk. limesaft
1 -2 spsk. chilisauce
finthakket koriander
SALAT:
fintstrimlede gulerødder
fintsnittet rød peberfrugt
fine spirer
fintsnittet sprød salat
FRIKADELLER:
500 g hakket svinekød, 6-8 %
½ spsk. majsstivelse
3 spsk. sød chilisauce
2 spsk. soja
2 fed presset hvidløg
2 cm frisk revet ingefær
fintrevet skal af 1 lime
2 spsk. friskhakket
koriander
2 spsk. frisk hakket
basilikum
1 nip sukker
olie til stegning
TILBEHØR: evt. Løse ris
eller nudler
Rør først dressingen af mayonnaise, chilisauce og limesaft, og smag den til med hakket koriander. Gør grøntsagerne klar, og stil dem koldt. Rør kødet med alle de øvrige ingredienser. Laver du farsen i god tid, skal de friske krydderurter først i til allersidst! Tril farsen til små frikadeller med våde hænder, og læg dem på et fugtigt bræt. Varm lidt olie op på en stor pande, og steg ca. halvdelen ad gangen. Ryst panden næsten hele tiden, da de hurtigt bliver mørke. Dæmp varmen, og steg dem færdige. Servér dem varme/lune med salat og dressing.
RELEVANTE LINKS

