Aftensmad

Wok med kål, nødder og skinke i sojasauce

af Uddrag fra Bitz dit køkken af Christian Bitz 15. september 2010
4 personer(Efterår, vinter)Wok:½ dl sesamolie eller jordnøddeolie600 g skinkeschnitzel, skåret i tynde strimler½ spidskål, skåret i tynde strimler, ca

4 personer(Efterår, vinter)Wok:½ dl sesamolie eller jordnøddeolie600 g skinkeschnitzel, skåret i tynde strimler½ spidskål, skåret i tynde strimler, ca. 3 cm lange3 gulerødder, skrællet og skåret i tynde strimler,ca. 3 cm lange2 rødløg, skåret i tynde både2 fed hvidløg, skåret i tynde strimler1 dl sojasauce½ dl riseddike eller en frugteddike50 g cashewnødderSådan gør du:Kom lidt sesamolie i en wok eller en stor, dyb stegepande, og varm den godt op. Rist kødet godt af i 2-3 minutter. Fjern kødet, og læg det på en tallerken.Hæld lidt mere sesamolie i wokken, og rist alle grøntsagerne i ca. 2 minutter. Kom lidt sojasauce på kødet, og kom det i wokretten. Tilsæt riseddike, og smag til med salt og peber.Serveres på en tallerken med cashewnødder på toppen, en lille portion ris og kålsalat.Kålsalat:½ spidskål, snittet i tynde skiver25 g cashewnødder1 lime, saften1 spsk sesamolieSådan gør du:Bland det hele sammen til en lækker salatRis:200 g basmatirisSådan gør du:Kog risene efter pakkens anvisning.

Kilde: Bitz dit køkken af Christian Bitz, JP/Politikens forlagFlere opskrifter: Ugemenu i oktoberMandagFuldkornspasta med tomat, kylling og æble-fennikelsalatTirsdagÆggekage med kartofler, peberfrugt og avokadosalatOnsdagJapansk kål, ris og fiskefrikadeller med friske urterFredagMinutgrøntsager med minutbøf og grøn salat med nødder