Aftensmad

Tunbøf i citron-persillemarinade

af Gris & Co./kok Henriette Søgaard Jensen og fotograf Vibe Morsø 6. juli 2010
800 g tunfilet1 citron2 fed hvidløg1 bundt persille1 dl olivenolieSalt og peber1 hoved romainesalat200 g frosne eller friske ærter100 g blok

800 g tunfilet1 citron2 fed hvidløg1 bundt persille1 dl olivenolieSalt og peber1 hoved romainesalat200 g frosne eller friske ærter100 g blok fetaMarinade: Flæk citronen, og skær lidt af skrællen af. Læg det i en morter sammen med de to fed hvidløg. Feddene befries for skræl ved at banke på dem med en knytnæve. Det kan sagtens gøres med et barn på den ene arm.Persillen putt es i morteren, og det hele moses sammen med lidt salt og peber. Tilsæt olivenolie. Gnid halvdelen af marinaden på tunfileten, resten bruges til salatdressing. Mariner tunen i en time i køleskabet.Steg tunen tre minutter på hver side, så den stadig er rå i midten. Krydr med salt og peber, og lad den trække fi re min., inden den skæres i tynde skiver.Serveres med groft skåret romainesalat med smuldret feta, ærter og resten af dressingen.Find flere opskrifter på mad, der kan laves med en hånd: 10 små grove madbrødEllerGrøntsager under cover