Aftensmad

Tomatsuppe med basilikum-olie

af Louisa Lorang 13. december 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er tomatsuppe med basilikum-olie. Få opskriften her

¾ bundt basilikum½ dl olivenoliesaltENDVIDERE:1 løg, hakket1 fed hvidløg, hakketlidt olivenolie¼ bundt basilikum1 dl hvidvin1 flaske mosede tomater, 700 g1 knsp. sukkerTILBEHØR:groft brødBlend basilikummen med olivenolien i foodprocessor eller minihakker. Smag til med salt.Sautér løg og hvidløg i lidt olie i en stor gryde. Det skal ikke tage farve. Hak basilikummen groft, og kom den i gryden sammen med vinen. Lad det koge op. Hæld tomater på, og lad suppen simre under låg i 15 minutter. Blend suppen med stavblender, og smag til med salt og en smule sukker. OBS: GEM 3 DECILITER SUPPE TIL TORSDAG!Servér suppen brandvarm med basilikum-olie og groft brød.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER