svinekoteletter
Aftensmad

Svinekoteletter med quinoa grøntsager i sursød sauce

12. januar 2017
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Køb gerne koteletter med skaft – de bliver mere saftige. Her får du opskriften på svinekoteletter med quinoa grøntsager i sursød sauce

Svinekoteletter med quinoa grøntsager i sursød sauce 

Tid: 30 minutter Antal personer: 4   DET SKAL DU BRUGE 4 koteletter (500 g i alt) 1 spsk. olivenolie til stegning salt og friskkværnet peber  
  GRØNTSAGER I SURSØD SAUCE 500 g hvidkål 400 g gulerødder 1½ spsk. honning 2 dl hønsebouillon 3 dl vand 3 spsk. sojasauce 2 tsk. majsstivelse 2 cm frisk ingefær 2 fed hvidløg 1 frisk rød chili 150 g sukkerærter 1-2 spsk. æbleeddike salt   TILBEHØR 200 g quinoa 1 bundt frisk koriander   PRØV OGSÅ: Svinekoteletter i fad med æbler og kartofler  

Opskrift - sådan laver du svinekoteletter med quinoa grøntsager i sursød sauce 

  1. GRØNTSAGER I SURSØD SAUCE: Skær hvidkål i 2 cm store tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå. Varm honning op på en stor pande, til det bruser. Steg hvidkål og gulerødder i den varme honning under omrøring i ca. 4 minutter. Tilsæt hønsebouillon. Rør vandet sammen med sojasauce og majsstivelse i en skål, og hæld det på panden med grøntsagerne. Lad det hele koge op under konstant omrøring. Skræl og riv ingefær. Pil hvidløget, og hak det fint. Rens chilien, og snit den fint. Skyl sukkerærterne, og skær dem i mindre stykker. Bland det hele med grøntsagerne på panden – spæd evt. op med lidt vand, hvis saucen er for tyk. Smag til med æbleeddike og lidt salt.   2. Brun koteletterne på begge sider i olie på en pande. Skru ned for varmen, og steg koteletterne i 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.   3. TILBEHØR: Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Servér grøntsagerne med et drys koriander, koteletter og quinoa.  

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping – Få opskriften her

Onsdag: Karrysuppe med kylling og dild-yoghurt – Få opskriften her

Torsdag: Rodfrugtdeller med grønkåls-raita og parmaskinke – Få opskriften her

Fredag: Roastbeef med thaidressing, bagte grøntsager og auberginepure – Få opskriften her