Svinekoteletter med quinoa grøntsager i sursød sauce
Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
4 koteletter (500 g i alt)
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
GRØNTSAGER I SURSØD SAUCE
500 g hvidkål
400 g gulerødder
1½ spsk. honning
2 dl hønsebouillon
3 dl vand
3 spsk. sojasauce
2 tsk. majsstivelse
2 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 frisk rød chili
150 g sukkerærter
1-2 spsk. æbleeddike
salt
TILBEHØR
200 g quinoa
1 bundt frisk koriander
PRØV OGSÅ: Svinekoteletter i fad med æbler og kartofler
Opskrift - sådan laver du svinekoteletter med quinoa grøntsager i sursød sauce
1. GRØNTSAGER I SURSØD SAUCE: Skær hvidkål i 2 cm store tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver på skrå. Varm honning op på en stor pande, til det bruser. Steg hvidkål og gulerødder i den varme honning under omrøring i ca. 4 minutter. Tilsæt hønsebouillon. Rør vandet sammen med sojasauce og majsstivelse i en skål, og hæld det på panden med grøntsagerne. Lad det hele koge op under konstant omrøring. Skræl og riv ingefær. Pil hvidløget, og hak det fint. Rens chilien, og snit den fint. Skyl sukkerærterne, og skær dem i mindre stykker. Bland det hele med grøntsagerne på panden – spæd evt. op med lidt vand, hvis saucen er for tyk. Smag til med æbleeddike og lidt salt.
2. Brun koteletterne på begge sider i olie på en pande. Skru ned for varmen, og steg koteletterne i 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
3. TILBEHØR: Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Servér grøntsagerne med et drys koriander, koteletter og quinoa.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping – Få opskriften her
Onsdag: Karrysuppe med kylling og dild-yoghurt – Få opskriften her
Torsdag: Rodfrugtdeller med grønkåls-raita og parmaskinke – Få opskriften her
Fredag: Roastbeef med thaidressing, bagte grøntsager og auberginepure – Få opskriften her
