Aftensmad

Sushi med tun

af Lone Kjær 24. september 2009
Nigiri er sushi-ris i små ovale portioner. Har du først lært, hvordan du former nigiri, er variations­mulighederne uendelige. ­Beregn ca. 10 stk. pr. person.

TID: ca. 30 min. 4 personer, ca. 40 stk.

400 g kogte sushi-ris4 tunbøffer, ca. 400 g40 g god mayonnaiseWasabi-pasta efter smagPynt:1 potte brøndkarse1. Fyld en skål med koldt vand og lidt eddike og dyp dine fingre i vandet. Det forhindrer risen i at klæbe til fingrene.2. Tag en lille portion ris og form den til en oval bolle på 4-5 cm. Tryk risene, så de hænger godt ­sammen.

Tip:

Hvis du synes, det er svært at forme risen i hånden, kan du købe en form, som gør det lettere. Formen koster ca. 20 kr. og fås i asiatiske forretninger.

3. Skær tunen i skiver på skrå. Rør mayonnaisen med wasabi efter smag.4. Top risen med tun og wasabi-mayonnaise. Pynt med brøndkarse.Energi pr. person: 370 kcal. Fordelt på: protein 34%, kulhydrat 42%, fedt 24%

Prøv flere sunde opskrifter