Aftensmad

Stikkelsbærgrød med vanilje-yoghurt

af Lone Kjær 15. juni 2009
Foto: Bjørn Jakobsen
Vidunderlig sommerdessert, der smager af lykkelig barndom.

TID: Ca. 20 min. + tid til afkøling Til 4 personer

Grød:500 g stikkelsbær3 dl vand150 g lyst rørsukker1 spsk kartoffelmel

Vanilje-yoghurt:2 dl yoghurt naturel 3,5%1 spsk flormelisKorn af 1 stang vanilje25 g mandler

1. Rens stikkelsbærrene og kom dem i en gryde med vand og rørsukker. Kog bærrene ved svag varme i ca. 10 min.

2. Rør kartoffelmelet med lidt koldt vand til en jævning. Tag gryden af varmen - og lad grøden stå et par minutter, før jævningen hældes i under omrøring. Grøden må ikke koge, efter at jævningen tilsættes. Drys til sidst med lidt rørsukker, så grøden ikke trækker skind.

3. Rør yoghurten med flormelis og vaniljekorn. Servér en skefuld til grøden sammen med hakkede mandler.

Energi pr. person 300 kcal.Fordelt på: protein 6%, kulhydrat 79%, fedt 15%

Mere sund dansk sommermad:

Sprødstegt kylling med rabarber-speltsalat

Stegte sild med kartoffel-karrysalat