Aftensmad

Stegte medaljoner af svinefilet med porrer og æbler

af Lynn Andersen 4. februar 2009
Foto Bjørn Jakobsen
TID: 30 min. + marinering 4 store medaljoneraf svinefiletMarinade:1 l æblecider3 spsk groft salt6 hele allehånde1 laurbærbladDesuden:4 middelstore

TID: 30 min. + marinering

4 store medaljoneraf svinefilet

Marinade:1 l æblecider3 spsk groft salt6 hele allehånde1 laurbærblad

Desuden:4 middelstore porrer3 granny smith-æbler2 spsk smør1 dl fløde 38%2 spsk sukker1 dl hønsebouillon1 spsk olivenolie

Kog cideren op med salt, allehånde og laurbærblad. Køl marinaden af og hæld den over svinemedaljonerne. Stil kødet i køleskabet natten over.Rens og skær porrerne i ringe. Fjern kernehusene og del æblerne i både. Smelt 1 spsk af smørret på en pande og svits porreringene 3-4 min. over middelstærk varme. Tilsæt fløden og kog 1 min. mere. Smag til med salt og peber. Læg porrerne på et fad.Smelt resten af smørret på en anden stegepande og svits æblebådene 5 min. Drys sukker over og svits yderligere 2-3 min. Hæld bouillon på og kog 2 min. mere. Bland æblebådene med porrerne på fadet.Opvarm olien på en stegepande. Tag kødet op af marinaden og dup det tørt. Kassér marinaden og steg kødet 2-3 min. på hver side, afhængig af tykkelsen.Anret medaljonerne oven på porrer og æbler på fadet.