Aftensmad

Sprød vintersalat med bagte jordskokker og gedeostetoast

af Camilla Zarah Lawes 16. januar 2013
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrifter: Jordskokkerne giver salaten fylde med en pragtfuld nøddesmag - en vintersalat der kan bruges som tilbehør eller hovedret

Salat med bagte jordskokker og gedeostetoasts (Tid: 12 min. + 40 min.)

Ingredienser(4 pers.)400 g jordskokkerOlivenolie4 stilke timianHavsalt, friskkværnet peber6 dadeltomater1 bakke blandet salatskud1 hjertesalat8 skiver flute110 g gedeostHonning

LÆS MERE: Sådan bruger du vinterens rodfrugter

FremgangsmådeVask jordskokkerne godt, og del dem midt igennem. Læg dem i et smurt ovnfast fad, hæld olivenolie over og krydr med timian, salt og peber. Bag jordskokkerne i en 180 grader varm ovn i 20 min., læg halverede tomater ved, dryp dem med olie, og bag yderligere i 20 min. Tag fadet ud af ovnen og afkøl let.

Skær gedeosten i skiver og læg en skive på hver skive brød, dryp med honning, god olivenolie, salt og peber og bag i ovnen i 5 min. Tag ud af ovnen og afkøl let.

Anret salaten med de bagte jordskokker og tomater samt gedeosttoast. Krydr med olie, salt og peber.

LÆS MERE: Der er intet der smager så himmelsk som en jordskokkesuppe - prøv Calus Meyers version og giv hverdagen et twist af fest