spareribs
Aftensmad

Spareribs med øl, rodfrugtmos og sprøde kål

20. oktober 2016
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Når der er marinerede spareribs i ovnen, véd man bare, det bliver en god aften. Her får du opskriften på spareribs med øl, rodfrugtmos og sprøde kål

Spareribs med øl, rodfrugtmos og sprøde kål til 4 personer

Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter   DET SKAL DU BRUGE 1½ kg spareribs   MARINADE 2 dl mørk øl 3 spsk. brun farin 2 spsk. flydende honning 2 spsk. ketchup 1 spsk. tørrede chiliflager salt   RODFRUGTMOS 3-4 pastinakker 200 g jordskokker 2 bagekartofler 3 spsk. rapsolie salt og friskkværnet peber 4 stilke bredbladet persille   SPRØD KÅL 1 spidskål 2 spsk. rapsolie salt og friskkværnet peber   PRØV OGSÅ: BBQ-spareribs med søde kartofler

 

Opskrift - sådan laver du spareribs med øl, rodfrugtmos og sprøde kål

  1. Tænd ovnen på 180°. Læg spareribs på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør øl med farin, honning, ketchup, chiliflager og salt. Fordel marinaden på spareribs, og steg dem i ovnen i 30 minutter.   2. RODFRUGTMOS: Skræl rodfrugter og kartofler, og skær dem i små stykker. Kog dem helt møre i vand uden salt. Hæld vandet fra, og mos med en gaffel. Tilsæt olie, og krydr med salt og peber. Skyl og hak persille, og bland den i mosen.   3. SPRØD KÅL: Del kålen i kvarter, og læg stykkerne i et ovnfad. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Lad kålen stege med i ovnen de sidste 10 minutter. Servér kålen sammen med mos og spareribs.   TIP: Brug en madpensel, når du fordeler marinaden på spareribsene.   Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Bagt laks med yoghurtcreme og hvedekernesalat - få opskriften her

Tirsdag: Garam marsala-kylling med bagt butternutsquash - få opskriften her

Onsdag: Koteletter i tomatsauce med sprøde bønner og ris - få opskriften her

Torsdag: Minestrone med kylling, pak-choi og pesto - få opskriften her