Aftensmad

Spareribs med hoisinsauce - og grøn salat med chilidressing og mango

af Lynn andersen 21. juli 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Spareribs kan fås forkogte. Så skal de blot pensles med hoisinsauce og på grillen. Hertil en spicy grøn salat med frisk mango.

6 pers.Spareribs med hoisinsauceTID: 15 min. + kogetid + grilltid

Prøv også:

Spareribs med sojasauce Grillet laks med fennikel og koriander Salat med andebryst-skiver og mango

Ca. 3 kg spareribs(500 g pr. person)Kogelage:Ca. 5 l koldt vand1 løg2 stjerneanis2 laurbærblade1 tsk saltSauce:3 spsk hoisinsauce3 spsk akaciehonningSaft og reven skal af 1appelsin1 tsk sichuan krydderiblanding1 spsk sojasauce1. Bed evt. slagteren om at koge ribbenene. Hvis de er købt i et supermarked, så læg mærke til, om de er forkogte.2. Hvis ikke, så skær ribbenene i mindre stykker, hvis de er meget store og læg dem i en stor gryde.3. Hæld vand over, så de lige er dækket.4. Bring vandet i kog og skum for fedt.5. Skær løget i kvarte og tilsæt det sammen med stjerneanis, laurbærblade og salt.6. Skru derefter ned for varmen og lad benene småkoge i 20 min.7. Imens røres ingredienserne til saucen godt sammen.8. Tag ribbenene op og lad dem køle af.9. Varm grillen op.10. Pensl ribbenene med saucen og steg dem over direkte varme 10-15 min. i alt, afhængig af tykkelsen.11. Vend dem af og til.12. Servér fx med grøn salat med chilidressing.TIP: Hoisinsauce er en slags kinesisk barbecue-sauce, som kan købes i kinesiske specialforretninger og større supermarkeder.

Grøn salat med chilidressing og mangoTID: 20 min.2 mango2 pakker blandetbabysalatDressing:2 forårsløg½ dl olie2 spsk riseddike1 tsk sojasauce1 tsk sesamolie1 fed hvidløg½ tsk finthakket friskingefær½ tsk tørret chili1. Bland alle ingredienser til dressingen i en foodprocessor i 20-30 sek.2. Smag til med salt og peber.3. Skræl mangoerne og skær dem i mindre stykker.4. Skyl salaten og bland den med dressingen lige før servering.5. Anbring mangostykkerne oven på salaten og servér.