Aftensmad

Spaghetti med muslinger og tomater

af Louisa Lorang 16. marts 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er spaghetti med muslinger og tomater. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 25 min

INGREDIENSER

  • 200 g tørret fuldkorns spaghetti
  • salt
  • olivenolie
  • ½-1 kg blåmuslinger
  • olivenolie
  • 3 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 dl vand
  • 1 dl hvidvin
  • 200 g små tomater
  • 1 håndfuld bredbladet persille, hakket
  • revet parmesan
  • peber
  • evt. groft brød

Skøn aftensmad! Fyld tallerken-en med salat og udelad brødet, hvis du ikke har lyst til for mange kulhydrater.

1. Kog pastaen al dente i saltet vand.

2. Rens muslingerne; fjern evt. skæg. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.

3. Steg muslingerne kort i olie i en stor, varm gryde. Kom hvidløg ved, og steg ganske kort, til hvidløget har taget en smule farve. Tilsæt vin og vand, og lad muslingerne dampe under låg i 1 minut. Tilsæt tomater, og damp i yderligere 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig.

4. Vend spaghetti i gryden med muslinger. Kom persille i, og anret muslinger og pasta toppet med revet parmesan og masser af peber.

Servér straks, evt. med groft brød til.

TIP: Prøv også retten med hjertemuslinger, men vær obs på, at de ofte indeholder sand - så kom dem i saltvand i køleskabet, inden du renser dem

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sandwich med steak, chili-honning-mayo og bacon - Få opskriften her

Onsdag: Blomkålsrisotto med persillepesto - Få opskriften her

Torsdag: Kylling med spinat og gedeost- Få opskriften her

Fredag: Wontonsuppe med svinekød og asparges - Få opskriften her

Lørdag: Muslingesuppe