

Spaghetti med muslinger og tomater
INGREDIENSER
- 200 g tørret fuldkorns spaghetti
- salt
- olivenolie
- ½-1 kg blåmuslinger
- olivenolie
- 3 fed hvidløg i tynde skiver
- 1 dl vand
- 1 dl hvidvin
- 200 g små tomater
- 1 håndfuld bredbladet persille, hakket
- revet parmesan
- peber
- evt. groft brød
Skøn aftensmad! Fyld tallerken-en med salat og udelad brødet, hvis du ikke har lyst til for mange kulhydrater.
1. Kog pastaen al dente i saltet vand.
2. Rens muslingerne; fjern evt. skæg. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
3. Steg muslingerne kort i olie i en stor, varm gryde. Kom hvidløg ved, og steg ganske kort, til hvidløget har taget en smule farve. Tilsæt vin og vand, og lad muslingerne dampe under låg i 1 minut. Tilsæt tomater, og damp i yderligere 2-3 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
4. Vend spaghetti i gryden med muslinger. Kom persille i, og anret muslinger og pasta toppet med revet parmesan og masser af peber.
Servér straks, evt. med groft brød til.
TIP: Prøv også retten med hjertemuslinger, men vær obs på, at de ofte indeholder sand - så kom dem i saltvand i køleskabet, inden du renser dem
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Sandwich med steak, chili-honning-mayo og bacon - Få opskriften her
Onsdag: Blomkålsrisotto med persillepesto - Få opskriften her
Torsdag: Kylling med spinat og gedeost- Få opskriften her
Fredag: Wontonsuppe med svinekød og asparges - Få opskriften her