Aftensmad

Sort quinoa-salat med safran-appelsin-dressing

af Gitte Heidi Rasmussen 31. august 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Quinoa stammer fra Sydamerika og fås i en sort, rød og hvid udgave. Grynene er meget sunde og proteinrige.

TID: 30 min. incl. kogetidTil 4 personer

200 g sort quinoa1 bdt. forårsløg250 g cherrytomater, gerne forskellige250 g blomkål150 g feta¼ dl ristede græskarkernerPersille

Prøv også:

Mad a la Julie Berthelsen: Ovntilberedt hellefisk med quinoa, broccoli og tomatsauce Speltsalat med græsk inspiration Bolivia - betagende og barsk

Dressing:150 g syrnet fløde 6%Saft og revet skal fra ½ øko-appelsin1 knsp. safranSalt, peberTilbehør:Groft brød, 300 g

1. Skyl quinoagrynene grundigt og kog dem i letsaltet vand ca. 15 min. Hæld vandet fra, skyl godt i koldt vand og lad det dryppe godt af.2. Bland grynene med snittede forårsløg, halve tomater, små blomkålsbuketter og feta brækket i mindre stykker. Drys med græskarkerner og hakket persille.3. Rør syrnet fløde, appelsinsaft og -skal samt safran sammen og smag dressingen til med salt og peber.4. Servér dressingen til salaten sammen med brød.

Energi pr. person: 540 kcal. Fordelt på: protein 17%, kulhydrat 54%, fedt 29%.