Aftensmad

Små stærke kyllingeruller med mynte

af Susanne Palmqvist 2. oktober 2009
Foto: Anders Schønnemann
De små sprøde ruller er gode som forret eller appetizer. Brug den mindste størrelse dej, du kan få. Rullerne kan selvfølgelig også laves i en anden størrelse og bruges til middagsmad

Opskrift på små stærke kyllingeruller med mynte

(Ca. 25 små ruller)1 pakke Spring Roll Pastry, lille størrelse

Fyld:2 kyllingebryster i meget små terninger2 spsk. smagsneutral olie3 fintsnittede forårsløg ELLER 1 lille porre1-2 friske røde eller grønne chilier½ rød peberfrugt i korte tynde strimler½ snittet spids- eller hvidkålEvt. 2 spsk. grofthakkede bambusskud (fra dåse)1 lille bdt. purløg, snittet½ tsk. sambal oelekSalt og peberOlie til stegning

Dip:1 spsk. lys vineddike1 spsk. kogende vand1 spsk. sukker1 finthakket chili

Tilbehør:Sprøde blade af icebergsalatFrisk mynte

Sådan gør du:Lad dejen tø op, og læg et fugtigt viskestykke over. Lav dippen klar, og lad den køle af. Skær kylling og grønt ud, og hold det hver for sig. Steg kødet i 2-3 minutter i olien i en wok. Kom porre, chili og peberfrugt ved, og steg det i 1 minut. Rør kålen i sammen med det øvrige, og damp det i 1-2 minutter. Smag fyldet til. Det må gerne være stærkt.

Lav rullerne én ad gangen. Læg dejen med en spids ind imod dig. Læg en tyk stribe fyld på, og buk siderne ind over, bagefter enderne, og rul dem ret stramt. Pensl evt. kanterne med koldt vand, så holder de bedre sammen. Varm et godt lag olie op i en wok eller dyb pande. Den skal være ret varm. Steg et par ruller ad gangen. Læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle).

Spis dem lune med sprøde salatblade og mynte til at pakke udenom. Dyp dem i den syrlige dip.