Aftensmad

Skarpe spid med dip

af Louise Dandanell Ørsted 24. juli 2012
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du en skøn opskrift på lækre kyllingespyd med en cremet jordnøddedip til

Skarpe spid med dip (Tid: ca. 1 time inkl. trækketid)

Ingredienser 12 træspidCa. 450 g kyllingebryst

Marinade:½ dl soja2 fed hvidløg½ cm frisk ingefær½ frisk rød chiliSkal af ½ øko-lime1 dl juice, gerne passionsfrugt eller ananas2 spsk sorte sesamfrø, alternativt ristede lyse

Jordnøddedip:100 g crunchy peanut-butter (groftmalet)1 fed hvidløgCa. 1 cm frisk chili2 spsk riseddike eller anden lys eddikeSalt

FremgangsmådeLæg spiddene i vand.Dup kødet tørt og skær det i lange stykker, der passer til spiddene.Sæt kødet på spid.Hæld sojaen i en skål, hvor spiddene kan være.Pil hvidløgene og skræl ingefæren og pres begge dele - evt. med en hvidløgspresser - ned i sojaen.Fjern chiliens kerner og hinder, skær den i mindre stykker og bland i sojaen sammen med limeskal og juice og smag til.Vend kødet i marinaden og lad det trække, til du skal bruge det - dog mindst 20 min.Steg kødet i marinaden over middel varme.Drys med sesam, når det er mørt.Blend ingredienserne til dippen og smag til med salt - og servér til de stegte marinerede spid.LÆS MERE: Du kan finde flere asiatiske opskrifter og inspiration, HERHvad synes du om denne opskrift?Giv et antal stjerner oppe i hjørnet, eller skriv din kommentar nederst.