Aftensmad

Skærising Florentine

af Claus Christensen 16. september 2009
Tid: 1 time6-800 g skærising-fileterBenene fra fiskene (gerne lidt ekstra)1 bakke suppeurterSalt8-10 peberkorn500 g spinatbladeSmør til sauteringRevet

Tid: 1 time6-800 g skærising-fileterBenene fra fiskene (gerne lidt ekstra)1 bakke suppeurterSalt8-10 peberkorn500 g spinatbladeSmør til sauteringRevet emmentaler/gruyère til gratineringMornaysauce:25 g smør25 g (2? spsk) melCa. 5 dl mælkSalt og hvidt peber150 g revet gruyère eller emmentalerostHer skal du have benene (altså skærisingens) med dig hjem fra fiskehandleren - og gerne et par skeletter mere. Kog dem af i 20 min. med diverse urter, salt, peberkorn og vand til en lys fiskebouillon. Si den og hold den varm.Smelt smørret til saucen, drys melet i og rør det sammen. Spæd med mælk under piskning og lad saucen koge et par minutter ved svag varme og under stadig omrøring. Smag til med salt og peber og rør den revne ost i.Sautér den skyllede, tørrede spinat i smør, indtil den falder sammen. Krydr med lidt salt.Læg fileterne i den varme bouillon og lad dem simre møre i en halv snes minutter.Anret skærising-fileterne portionsvis på et leje af smørdampet spinat og hæld Mornay-saucen over.Kom lidt mere revet ost på toppen og stil tallerkenerne under grillen, til overfladen er gylden.