Aftensmad

Shepards pie med græskar

af Gitte Heidi Rasmussen 24. oktober 2013
Foto: Bjørn Jakobsen
Shepards pie er en traditionel irsk ret med kartofler. Denne opskrift er piftet op med græskar

Denne opskrift på Shepards pie er piftet op med sunde græskar, så retten er blevet en lidt lettere udgave end sit sædvanlige jeg.Shepards pie er en rigtig god hverdagsret. Det hele smækkes ned i ét fad og bages i ovnen. Og så er det bare om at gå i bord med den lunende og lækre Shepards pie.

Shepards pie med græskar

2 pers.Tid: 45 min.

Det skal du bruge200 g skrællet bagekartoffel200 g græskarkød i terninger200 g hakket oksekød 3-7%1 løg1 fed hvidløg2 gulerødder1 tsk paprika2 tsk worcestershiresauce1 dåse hakkede flåede tomaterSalt, peber50 g revet cheddarHer er endnu en af klassikerne udsat for fornyelse: Mørbradgryde med et twistSådan gør du1. Skær kartoflen i mindre stykker og kom dem i en gryde med letsaltet vand sammen med græskarkødet. Kog det mørt - det tager ca. 20 min., hæld vandet fra og damp det tørt.2. Brun kødet sammen med hakket løg og hvidløg. Tilsæt gulerod i små terninger, krydr med paprika og worcestershiresauce og hæld de hakkede tomater ved. Lad det simre under låg i 5 min. Smag til med salt, peber.3. Mos kartofler og græskar og rør ost, salt og peber i.4. Hæld kødsaucen i ovnfaste skåle, læg mosen henover og gratiner ved 200 grader i ca. 15 min.Hakket kød er ikke kun en basal ingrediens i Shepards pie, men også i Fyldte auberginer. Opskriften får du herChokolade til dessert? Værsgo! Lad dig inspirere, når du klikker dig igennem det store galleri med 25 fristende chokoladeopskrifter: