Aftensmad

Seafood-ruller

af SUSANNE PALMQVIST 6. oktober 2009
FOTO: ANDERS SCHØNNEMANN
Rullerne er fyldt med rejer og kammuslinger og super lækre som forret. De kan forberedes, men smager absolut bedst nystegte.

(8-10 stk.)1 pakke Spring Roll Pastry, medium størrelseFYLD:10 stk. store rå kinarejer, grofthakkede100-150 g friske kammuslinger (evt. optøede frosne)2 spsk. smagsneutral olie3-4 små bok choi-kål,ca. 175 g, snittede forårsløg eller 1 porre, snittet1-2 stilke bladselleri, fintsnittede1 tsk. st. koriander2-3 spsk. østerssaucerevet skal af 1 limefrugt3 spsk. friskhakket koriander (bedst fra asiatisk butik)salt og peberolie til stegningTILBEHØR:limebåde og dip af 2-3 spsk. østerssauce rørt med saft af 1 limefrugt

Lad dejen tø op, og læg et fugtigt viskestykke over. Pil skallen af rejerne, fjern den sorte tarmstreng i ryggen, og skær dem i 4-5 stykker. Skær kammuslingerne i tilsvarende terninger. Hold dem hver for sig. Hak alt det grønne, og hold det hver for sig. Varm en wok eller dyb pande godt op. Kom olien i, og slyng den rundt. Steg rejerne, til de er lyserøde (kort!). Kom kammuslingerne i, og steg dem i 1 minut. Drys porre, bladselleri, lime og koriander i. Rør i 1 minut. Kom kål og østerssauce i. Smag til med salt og peber. Tag det hele fra varmen. Er der meget væde, hældes det forsigtigt fra. Lav én rulle ad gangen. Anret med dip og lime.

OBS Kan du ikke skaffe bok choi, kan du bruge spidskål, evt. blandet med friske spinatblade.