Aftensmad

Salat med sprøde squash

af Louisa Lorang 23. august 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens mandagsopskrift er salat med sprøde squash. Få opskriften her

1 dl mel1 æg1 dl iskoldt vand½ tsk. salt1 lille bundt persille, hakket1 spsk. fintrevet skal af 1 økocitron1 squash i skiverolie til stegningENDVIDERE:1 spsk. citronsaft2 spsk. olivenolie1 tsk. sukker1 grøn chilipebersalt1 rødløg i tynde både200 g grønne bønner100 g blandet salat50 g ristede mandlerTILBEHØR:groft brødPisk mel, æg, vand og salt sammen. Det gør ikke noget, hvis det klumper lidt. Kom persille og citronskal i dejen. Vend squashskiverne i dejen, og steg dem ad flere gange i rigeligt olie i en dyb pande eller gryde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.Rør imens citronsaft, olie og sukker sammen. Hak chilien. Kassér evt. alle eller nogle af kernerne indeni, hvis du ikke vil have dressingen for stærk. Vend chili og løg i dressingen, og smag til med salt.Nip enderne af bønnerne, og damp dem i letsaltet vand i ca. 4 minutter. Skyl dem i koldt vand, og vend dem med salat, mandler og halvdelen af dressingen. Anret salaten med stegte squash. Servér brød og resten af dressingen til.Opskriften er til 2 personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER