Aftensmad

Salat med blomkål, rejer og hvidløgsmayo

af Louisa Lorang 15. august 2011
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er salat med blomkål, rejer og hvidløgsmayo. Få opskriften her

2 pasteuriseredeæggeblommer1 fed hvidløg, presset1 tsk. dijonsennep1 tsk. salt1 spsk. æbleeddike2 dl olieENDVIDERE:1 lille blomkålsaltlidt olivenolielidt hakket dild2 hjertesalater i både500 g grønlandske skalrejer, kogte1 citron, halveretTILBEHØR:groft brød eller ristet rugbrødPisk æggeblommer, hvidløg, sennep, salt og eddike sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen, og pisk mayonnaisen tyk og blank. Smag til.Del blomkålen i grove buketter, og damp dem i kogende, saltet vand. Dræn vandet fra, og vend dem med lidt olivenolie og lidt hakket dild.Anret salaterne med dampet blomkål og rejer. Rist citronen på en varm pande, og dryp den varme citronsaft over salaten. Servér straks med hvidløgsmayo og brød.Opskriften er til 2 personer.Få indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER