Aftensmad

Så er det svampetid!

af Louise Dandanell Ørsted 19. september 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Her får du gode råd og 5 lækre opskrifter med sæsonens svampe - det er højsæson lige nu!

Her får du gode råd og 5 lækre opskrifter med sæsonens svampe - det er højsæson lige nu!

Det er højsæson for danske spisesvampe lige nu. Så tag en tur i skoven på svampejagt, hvis du har mod på det - eller gå på rov hos grønthandleren eller i grønt-afdelingen i supermarkedet.

 

Svampe...

...findes i mange udgaver! Portobello, kejserhatte, hvide og brune champignon, karljohan, østershatte, kantareller osv.

Læs mere om danske svampe i f.eks.Thomas Læssøes »Find og spis de bedste svampe« (Gyldendal 2010).

Ved du, at...

• Det er bedst at bruge en lille, hård børste ogen lille, spids kniv til at rengøre svampe med.

• Undgå vand, for svampene suger til sig som - ja, en svamp!

• Når svampe tørsteges uden fedtstof, fordamper vandet, og smagen forstærkes.

• Friske svampe kan holde sig 7-14 dage i køleskabet.

Her får du 5 opskrifter med sæsonens lækre svampe!

Svampesuppe

Tærte med kantareller

Pandekager med svampefyld

Kyllingeleverpostej med svampe

Vegetardeller og rødbedesalat