Aftensmad

Rødbedesalat med nødder og stegt kyllingebryst

6. februar 2014
af Mai Knauer
Foto: Columbus Leth
I denne uge sætter vi fokus på hverdagsmad med rodfrugter. Her får du opskriften på rødbedesalat med nødder og stegt kyllingebryst

Rødbedesalat med nødder og stegt kyllingebryst til 4 personer (30 min)

Rødbeder er rige på mineralet jern, og i selskab med en god hvidløgsdressing hjælper de dig sund og stærk gennem vinteren.   INGREDIENSER 4 kyllingebrystfileter olivenolie til stegning salt og friskværnet peber   RØDBEDESALAT 800 g rødbeder 50 g hasselnødder   HVIDLØGSDRESSING 3 spsk. olivenolie 1 spsk. sennep 1 spsk. hvidvinseddike 2 fed hvidløg ½ bundt persille   TILBEHØR evt. godt brød   Opskrift - sådan laver du rødbedesalat med nødder og stegt kyllingebryst   1. Rødbedesalat: Rens og skræl rødbederne. Riv dem groft på et rivejern. Rist hasselnødderne let på en tør pande i 1 minut. Hak dem groft, og drys dem over de revne rødbeder i en skål.   2. Hvidløgsdressing: Pisk olivenolie, sennep og hvidvinseddike sammen i en skål. Hak hvidløg fint, og bland det i dressingen. Hæld den over rødbedesalaten. Skyl og hak persillen, og drys den over salaten.   3. Steg kyllingefileterne i olie på en varm pande i 5-6 minutter på hver side. De må ikke være røde i midten. Drys med salt og peber, og servér med rødbedesalaten og evt. lidt godt brød.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Hakkebøffer med gulerødder i hvidvin - Få opskriften her

Lun persillerodssalat med linser - Få opskriften her

Skorzonerrodsgratin med parmesan- Få opskriften her

Stegt sandart med rodfrugter i citronfløde - Få opskriften her