Aftensmad

Rød og rustik suppe

af Susanne Palmqvist 16. november 2011
Foto: Anders Schønnemann
Køb en pose rodfrugtmiks i dit supermarked, den indeholder alt, hvad du skal bruge af urter til suppen – eller bland urterne selv. Suppen her er skøn og rustik og kræver en skive godt brød at dyppe i suppen. Brug en god aromatisk eddike til at give ekstra smag.

(4 personer)2 groftrevne rødbeder, maks. 250 g1 revet pastinak eller selleri, ca. 125 g1-2 revne kartofler, ca. 150 g1 porre1 stort skalotteløg, hakket2 fed hakket hvidløg2 spsk. olie2 spsk. kirsebær- eller blommeeddikeca. 8 dl hønsebouillon eller frosset hønsekødssuppesalt og kværnet peber1 kvist timian citronsaft2 dl græsk yoghurt 10 %1 fed presset hvidløg1-2 spsk. hakket persille TILBEHØR:groft brød Skræl og riv alle urter groft. Snit porren i tynde ringe, og hak løg og hvidløg. Svits det hele godt i olien i en stor gryde. Hæld eddiken over, og lad det koge kraftigt et øjeblik. Hæld bouillon eller suppe over, og krydr med peber og timian. Bring suppen i kog, og lad den simre under låg i ca. ½ time, til urterne er møre. Smag suppen til med salt og evt. eddike eller lidt citronsaft. Rør yoghurten med hvidløg og persille, og servér den til suppen.Prøv også: Kalvegullasch med svampe og grov mos