Aftensmad

Ristet hellefisk med blomkålssalat de luxe

af Louisa Lorang 18. september 2013
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er ristet hellefisk med blomkålssalat de luxe. Få opskriften her

Ristet hellefisk med blomkålssalat de luxe til 2 personer (30 min)

INGREDIENSER

300 g hellefisk i filet, uden skindlidt olie til stegningsalt

DRESSING1 spsk. sukker½ dl citronsaft1 dl piskefløde

SALAT1 lille blomkålsalt4 radiser i tynde skiver

TILBEHØRcitronbådeevt. ristede kartofler

Opskrift - sådan laver du ristet hellefisk med blomkålssalat de luxe

1. Del hellefisken i to, og steg den med den ene side nedad i lidt olie på en varm slip let-pande. Lad den stege ved middelvarme, til den er næsten tilberedt. Tag panden af varmen, vend fisken, og lad den stege færdig på eftervarmen. Krydr med salt.

2. Rør imens sukker, citronsaft og piskefløde sammen.

3. Riv blomkålen groft på et rivejern, og vend dressingen i. Smag til med salt.

4. Servér hellefisk med blomkålssalat, citronbåde og evt. ristede kartofler.

TIP: Jeg spiser gerne fisk og blomkål uden kartofler. Servér evt. en grøn salat til i stedet.

Få indkøbslisten til hele ugen her

Ugens andre opskrifter

MANDAG: Butterchicken - Få opskriften her

TIRSDAG: Polenta med svampe og parmesan - Få opskriften her

TORSDAG: Majssuppe med varmrøget laks - Få opskriften her

FREDAG: Kaninragout med butterbeans - Få opskriften her