Aftensmad

Quinoasalat med jordbær og kyllingfrikadeller

31. maj 2014
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Her er en opskrift på rigtig sommermad: quinoasalat med jordbær og kyllingefrikadeller. Velbekomme!

Vincotto er koncentreret, lagret druemost, der anvendes til at smage mørke saucer til og f.eks. servere over is. Du kan også erstatte eddiken og vincottoen med vineddike med druemostsirup fra Gaea eller et nip sød balsamico.

Du kan evt. stege kyllingefrikadellerne dagen før, for du kan sagtens servere kyllingefrikadellerne kolde i denne quinoasalat.

Quinoasalat med jordbær og kyllingefrikadeller

Tid: Ca. 30 min.2 pers.

Det skal du bruge til quinoasalat med jordbær1½ dl quinoaSalt, peberEn stor håndfuldbabyspinat6-8 jordbær2 tsk kapersLidt frisk mynte¾ dl mild olivenolie2-3 spsk cidereddike2 tsk vincotto (druemost, fås i specialforretninger)

Skal du grille? Så prøv denne dejlige opskrift på grillet aubergine- og courgettesalat med frisk myntedressing

Det skal du bruge til kyllingefrikadeller400 g hakket kyllingSalt, peber1 løgLidt af hver af: ramsløg, persille, forårsløg2 tsk grov dijonsennep2 æg2 dl havregrynCa. 1½ dl mælk

Sådan laver du kyllingefrikadellerRør kødet med salt, peber, revet løg, hakkede krydderurter, sennep, æg, havregryn og så meget mælk, at farsen er tilpas.

Form og steg frikadellerne i smør og olie på en pande.

Sådan laver du quinoasalat med jordbærKog quinoa efter anvisning på posen. Hæld den kogte quinoa op på en tallerken og afkøl.

Imens skæres spinat og jordbær i mindre stykker og blandes med kapers og hakket mynte i en skål. Vend den kolde quinoa i.

Pisk olie, eddike, vincotto og lidt salt og peber sammen og vend i quinoasalaten, der serveres til de kolde eller lune kyllingefrikadeller.

Var det noget med jordbærtrifli med ristet marcipan til dessert? Få opskriften her

Er du helt vild med chokolade? Så klik dig igennem galleriet med 25 fristende opskrifter med chokolade: