Aftensmad

Possiner i grønt

af Susanne Palmqvist 15. juni 2011
Foto: Anders Schønnemann
Hører du også til dem, der spiser kylling i en eller anden form mindst en gang om ugen? Så prøv denne opskrift på possiner

De små poussiner vejer ca. 400 g, men der er ret meget kød på. Nogle spiser en halv, mens sultne nok kan klare en hel. Lav dem som en rigtig forårsgryde fyldt med nye grøntsager. Bestem selv, hvor sprøde du vil have dem, ved at regulere kogetiden. Saucen laves med cremefine med en fedtprocent på 15 og får alligevel en rigtig dejlig smag.

(4 personer)2-3 poussiner25 g smør1 bdt. nye små gulerødder1 bdt. grønne asparges400 g små, vaskede nyekartofler med skræl1 bdt. forårsløg150-200 g frisk spinat½ l lys hønsebouillon1½ dl Milda Cremefine 15 %til madlavning½ tsk. majsstivelsesalt og peberdild, kørvel eller persilletil drys

TILBEHØR:godt brød

Halvér poussinerne ved at klippe på begge sider af rygraden (den kasseres) og foran ved brystbenet. Tør dem godt indvendigt, og krydr med salt og peber. Læg dem til side.Gør alle grøntsagerne i stand; gulerødder og asparges i skrå stykker, kartofler i halve og forårsløg groftsnittede. Skyl og slyng spinaten, og hak den groft med en kniv.Brun poussinerne godt i smør i en stor gryde. Tag dem op, og svits kartoflerne i et par minutter. Læg kødet tilbage, og hæld bouillon over. Lad det simre i 15 minutter under låg. Kom gulerødder og løg i, og lad det simre i 5-6 minutter, og kom aspargsene i som de sidste. Giv dem 3-4 minutter. Mærk, om kød og grøntsager er tilpas mørt. Tag kød og grønt op i et varmt fad, og dæk det til. Rør majsstivelse og cremefine sammen, og pisk det i saucen. Kog, til det tykner, og smag til. Vend spinaten i, og varm det lige igennem. Hæld saucen over kylling og grøntsager, pynt med friskhakkede krydderurter, eller kom det hele tilbage i saucen, og varm det godt igennem.

RELEVANTE LINKS

Crostini med gedeost
Ristede kæmperavioli