Aftensmad

Pølser med kartoffel-salat og lune bønner

af Louisa Lorang 7. april 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens torsdagsopskrift er pølser med kartoffelsalat og lune bønner. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 1 bundt bredbladet persille
  • 50 g pinjekerner
  • 50 g parmesan
  • ½ dl olivenolie
  • 200 g drænet yoghurt
  • 500 g kogte kartofler i mundrette stykker
  • salt og peber

ENDVIDERE

  • 2-4 gode pølser
  • evt. lidt olie til stegning
  • 200 g grønne bønner
  • salt
  • 1 tsk. smør
  • 1 rødløg i tynde skiver

Pluk persillen groft, og rist pinjekernerne på en tør, varm pande, til de er let gyldne.
Kom persille, pinjekerner og parmesan i en foodprocessor eller minihakker, og blend. Tilsæt olien, og blend igen, til du har en blød pesto. Vend pestoen med yoghurt, og vend til sidst kartoflerne i. Smag til med salt.
Rist pølserne i lidt olie på en varm pande, eller gril dem.
Nip enderne af bønnerne, og damp dem i en smule letsaltet vand tilsat 1 spsk. smør, i 2-4 minutter. Kom løgskiverne i, og damp i yderligere 1 minut. Dræn vandet fra, og servér pølser med kartoffelsalat og lune bønner.

Prøv også: Medisterpølse med timiansennep