Aftensmad

Pizza med rucolapesto

af Louisa Lorang 28. februar 2022
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er pizza med rucolapesto. Få opskriften her
2 personer

INGREDIENSER

  • 25 g gær
  • 1½ dl lunet vand (ca. 37°)
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 100 g rugmel
  • ca. 125 g hvedemel
  • mel til udrulning

ENDVIDERE

  • pesto fra tirsdag
  • 75 g semidried-tomater
  • 100 g cherrytomater i halve
  • 2 (bøffel)mozzarellaer, 125 g pr. stk.
  • 1 håndfuld rucola
  • lidt revet parmesan

TILBEHØR

  • salat

Det er en god idé at komme mindre pesto inde i midten af pizzaen. Så bliver den nemmere sprød.

Rør gæren i det lune vand, og tilsæt salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter. Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hver sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen. Smør pizzaerne med pesto, og top med begge slags tomater og ost. Bag pizzaerne én ad gangen på varme plader i den varme ovn. De skal have 8-12 minutter alt efter tykkelse og ovn. Servér straks toppet med rucola og lidt revet parmesan. Giv gerne salat til.

TIP: Jeg køber indimellem færdig dej på mit pizzeria. Det er langt at foretrække frem for færdig pizzadej fra supermarkederne