Aftensmad

Ouzolaks med kartoffel-mandelmos

15. juni 2015
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Bjørn Jakobsen
SØNDAG giver dig opskriften på en smagfuld hovedret med ouzo

TID: 30 MIN.

Prøv også SØNDAGs oste-omelet med spinat og laks

Ingredienser:

200 g laksefilet

¼ dl ouzo

1 knsp revet citronskal

1 knsp knust fennikelfrø

Olie

150 g skrællet kartoffel

250 g blomkål i små buketter

1 fed hvidløg

150 g cherrytomater

75 g agurk i små tern

1 spsk kapers

1 lille, hakket rødløg

1 tsk olivenolie

1 tsk citronsaft

Salt, peber

1 dl skummet-/minimælk

10 g mandler

150 g groft brød

Fiskefrikadeller kan alle li'! Prøv dem her med røget laks og asparges

Fremgangsmåde:

1. Dryp laksefileterne med ouzo, krydr med citronskal og fennikelfrø og lad dem trække i 20 min. inden stegning.

2. Skær kartoflerne i små stykker og del blomkålen i små buketter. Damp grøntsagerne i lidt vand under låg i ca. 20 min., til de er godt møre. 

3. Del tomaterne i kvarter og bland med agurk, kapers og rødløg. Vend grøntsagerne i en marinade af olivenolie og citronsaft og krydr med salt og peber.  

4. Hæld vandet fra kartoflerne og gem det. Tilsæt mælk og mandler, kog op og findel hurtigt til en cremet konsistens med en stavblender. Tilsæt lidt af kogelagen, til du har en blød puré, der i det græske køkken kaldes skordalia.

5. Steg laksen 4 min. på hver side og anret på en bund af skordalia. Kom salaten henover og server med groft brød.

Er du også til indbagt laks? Her får du en nem og lækker opskrift

 

Energi pr. portion: 526 kcal.

Fordelt på: protein 24%,  

kulhydrat 47%, fedt 29 %