

Ouzolaks med kartoffel-mandelmos
15. juni 2015TID: 30 MIN.
Prøv også SØNDAGs oste-omelet med spinat og laks
Ingredienser:
200 g laksefilet
¼ dl ouzo
1 knsp revet citronskal
1 knsp knust fennikelfrø
Olie
150 g skrællet kartoffel
250 g blomkål i små buketter
1 fed hvidløg
150 g cherrytomater
75 g agurk i små tern
1 spsk kapers
1 lille, hakket rødløg
1 tsk olivenolie
1 tsk citronsaft
Salt, peber
1 dl skummet-/minimælk
10 g mandler
150 g groft brød
Fiskefrikadeller kan alle li'! Prøv dem her med røget laks og asparges
Fremgangsmåde:
1. Dryp laksefileterne med ouzo, krydr med citronskal og fennikelfrø og lad dem trække i 20 min. inden stegning.
2. Skær kartoflerne i små stykker og del blomkålen i små buketter. Damp grøntsagerne i lidt vand under låg i ca. 20 min., til de er godt møre.
3. Del tomaterne i kvarter og bland med agurk, kapers og rødløg. Vend grøntsagerne i en marinade af olivenolie og citronsaft og krydr med salt og peber.
4. Hæld vandet fra kartoflerne og gem det. Tilsæt mælk og mandler, kog op og findel hurtigt til en cremet konsistens med en stavblender. Tilsæt lidt af kogelagen, til du har en blød puré, der i det græske køkken kaldes skordalia.
5. Steg laksen 4 min. på hver side og anret på en bund af skordalia. Kom salaten henover og server med groft brød.
Er du også til indbagt laks? Her får du en nem og lækker opskrift
Energi pr. portion: 526 kcal.
Fordelt på: protein 24%,
kulhydrat 47%, fedt 29 %
Læs også
