Aftensmad

Oksespyd med melonsalat

af Susanne Palmqvist 14. juli 2014
Foto:Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med krydderurter. Her får du opskriften på oksespyd med melonsalat

Oksespyd med melonsalat til 4 personer

Basilikumbladene er lidt sarte. Rul dem sammen, og snit dem forsigtigt, så de ikke bliver mast.   INGREDIENSER 75 g bacon 600 g hakket oksekød 1 fed hvidløg 1-2 spsk. BBQ-sauce (+ lidt til pensling) 2 spsk. hakket persille 2 spsk. hakket basilikum salt og friskkværnet peber lidt olie til pensling grillspyd   MELONSALAT 1 galia- eller netmelon 1 agurk 1 spsk. flydende honning saft af ½ citron 1-2 spsk. frisk basilikum friskkværnet peber 2 håndfulde ærteskud   GRILLEDE LØG 2 bundter nye løg 1 spsk. olie til pensling 1 håndfuld persille salt og friskkværnet peber   TILBEHØR godt brød  

Opskrift - sådan laver du oksespyd med melonsalat

  1. Skær baconen i bittesmå tern. Ælt kødet med bacon, presset hvidløg, BBQ-sauce, hakkede krydderurter, salt og peber. Form det til aflange kødboller, og sæt på spyd. Pensl med olie og lidt BBQ-sauce. Steg dem på alle sider på en grillpande.   2. Tilbehør: Trim de nye løg, men lad så meget som muligt af stilken blive på. Giv dem et kort opkog i saltet vand. Dup dem tørre. Pensl med olie, og steg dem på grillpanden i 2 minutter. Steg nippet persille med, så den bliver lidt sprød. Krydr med salt og peber.   3. Melonsalat: Skær melonkødet i tern. Skræl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver. Rør honning og citronsaft sammen, og vend det med melon, agurk, snittet basilikum, peber og ærteskud.   4. Servér spyddene med melonsalat, de grillstegte løg og godt brød.  

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Bulgursalat med salatost, mynte og dild - Få opskriften her

Grillet ørred med kartofler i urtecreme - Få opskriften her

Spicy svinekød med merian - Få opskriften her

Thaikylling i grøn karry - Få opskriften her