Aftensmad

Nem kylling i asparges

af Susanne Palmqvist 26. maj 2010
Foto: Anders Schønnemann
Mormormad, når det er bedst. Dengang hed det høns i asparges, men du behøver ikke at starte med en høne. Dette er en nem og overskuelig udgave, hvor smagen er rigtig god. De friske asparges hæver maden op i en særlig klasse, så forfald ikke til dem fra dåse!!!

(4 personer)1 l frosset hønsekødssuppe500 g friske hvide asparges3-4 kyllingebrystfileter150 g flødeost med hvidløg (f.eks. Castello)1 dl Madlavningsflødeevt. lys saucejævningsalt og peberfrisk kørvel eller brøndkarseTILBEHØR:små nye kartofler eller brødBring den frosne suppe i kog, og kog den lidt ind. Si urterne fra. Skræl aspargesene fra hoved mod rod; det er nemmest, hvis de ligger fladt på bordet. Knæk eller skær de nederste 2 cm af. Skær resten i 5 cm lange stykker. Kog dem i suppen 5-6 minutter efter tykkelse. Tag dem op. Skær kyllingen i stykker, 3-4 af hver filet, og damp dem i suppen i 6-7 minutter. Tag dem op. Pisk flødeost og fløde i, og kog det godt igennem. Kom kød og asparges tilbage, og varm det godt igennem. Smag saucen til, og jævn den evt. let. Servér retten med drys af masser af frisk kørvel eller brøndkarse.RELEVANTE LINKS