Aftensmad

Nakkefilet med bønner og rødbeder

af Louise Dandanell Ørsted 30. september 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Tid: 8 timer udblødning + ca. 2 timer.Til 4 personer175 g hvide bønnerCa. 1 kilo nakkefiletOlivenolie til fadet og stegen250 g rødbede100 g løg1

Tid: 8 timer udblødning + ca. 2 timer.Til 4 personer

175 g hvide bønnerCa. 1 kilo nakkefiletOlivenolie til fadet og stegen250 g rødbede100 g løg1 fennikel1 squash75 g abrikoserCa. 4 dl grøntsagsbouillon1 spsk dildfrøSalt, peber

Prøv også:

Rød hummus Marineret sild med rødbede-porrecreme Pocheret torsk med rødbede-råkost og sennepssauce Prøv restaurant Nomas nordiske flødeboller

Tilbehør:Evt. brødLæg bønnerne i blød i minimum 8 timer.

Dup kødet tørt.

Smør et ovnfast fad med olivenolie.

Skyl bønnerne i rent koldt vand og læg dem i bunden af fadet.

Rengør grøntsagerne, skær dem i store mundrette stykker og læg dem og abrikoserne i fadet.

Hæld bouillon over, det skal dække bønnerne.

Tænd ovnen på 180 grader.

Gnid kødet i olivenolie, dildfrø, salt og peber og læg det på grøntsagerne.

Sæt fadet i ovnen og steg kødet i ca. 1½ time.

Lad kødet hvile i 20 minutter, inden det skæres ud.

Server evt. brød til.