Aftensmad

Minutgrøntsager med minutbøf og grøn salat med nødder

af Uddrag fra Bitz dit køkken af Christian Bitz 15. september 2010
4 personer(Efterår, vinter)Minutgrøntsager og bøffer:4 minutbøffer (500 g)250 g champignon, vasket og skåret i kvarter250 g bønnespirer, skyllet og

4 personer(Efterår, vinter)Minutgrøntsager og bøffer:4 minutbøffer (500 g)250 g champignon, vasket og skåret i kvarter250 g bønnespirer, skyllet og tørret2 fed hvidløg, f inthakket½ dl sojasauceSådan gør du:Varm en pande op med lidt olie. Kom bøffernepå, når panden er varm, og steg dem ca. 1 minutpå hver side, afhængig af tykkelse. Tag dem afvarmen.Tilsæt lidt mere olie på den varme pande, somkødet har været på. Tilsæt champignoner og ristaf. Tilsæt spirer, hvidløg og sojasauce. Skru nedfor varmen, og vend bøfferne i grøntsagerne.Grøn salat med nødder:1 salathoved eller 1 bakke blandet salat, skåret,skyllet og slynget1 agurk, skrællet og skåret i halve skiver2 spsk hvidvinseddike eller saften af 1 citron100 g hasselnødder (andre nødder kan ogsåbruges)Sådan gør du:Bland det hele godt, og hæld hvidvinseddikeover. Smag til med salt og peber.

Kilde: Bitz dit køkken af Christian Bitz, JP/Politikens forlagFlere opskrifter: Ugemenu i oktoberMandagFuldkornspasta med tomat, kylling og æble-fennikelsalatTirsdagÆggekage med kartofler, peberfrugt og avokadosalatOnsdagJapansk kål, ris og fiskefrikadeller med friske urterTorsdagWok med kål, nødder og skinke i sojasauce