madplan
Aftensmad

Maplan: Hellefisk, lasagne og frikadeller

af Emma Martiny 25. april 2018
Foto: Winnie Methmann
Synes du også, at det er lidt besværligt at planlægge ugens madlavning? Vi har gjort alt forarbejdet for dig og serverer her en færdig madplan. I denne uge skal du bl.a. have tærte med røget hellefisk, vegetarlasagne med quinoa og krydder-frikadeller og bulgursalat. Få alle opskrifterne her

Med en madplan bliver det let og overskueligt at servere skøn mad for hele familien. Og sammen med feminas madplan får du også en fiks og færdig indkøbsliste.

TIL DENNE UGES MADPLAN SKAL DU BRUGE

KØD OG FISK 250 g serranoskinke (ca. 16 skiver)  500 kg hakket kalve- og flæskekød 800 g kalkunkød i tern 125 g røget hellefisk   FRUGT OG GRØNTSAGER 2 citroner 5 løg  8 fed hvidløg 5 auberginer 2 squash 4 gulerødder 1 frisk rød chili 1 spidskål 1 bundt grønne asparges 250 g friske ærter i bælg 200 g frisk spinat 1 bakke grøn salat 50 g feldsalat 1 hovedsalat 1 bundt thaibasilikum 1 bundt frisk basilikum 1 bundt bredbladet persille 1 bundt frisk dild blandede krydderurter, f.eks. persille, purløg, dild   FERSKVARER OG KOLONIAL 7 æg 100 g smør 2,5 dl mælk 4 dl yoghurt naturel 250 g ricotta 250 g parmesan 2 kugler frisk mozzarella, i alt ca. 250 g 1 dl cremefraiche 18 % 150 g hvedemel 100 g fuldkornshvedemel 100 g finvalsede havregryn 1 glas rød karrypasta 2 dåser hakkede tomater 140 g koncentreret tomatpuré 2 dåser kokosmælk 250 g lasagneplader 500 g jasminris 500 g bulgur 250 g quinoa 50 g chiafrø 30 g pinjekerner 8 tørrede kaffir-limeblade 1 godt surdejsbrød   DU SKAL OGSÅ BRUGE salt og friskkværnet peber smør til stegning kokosolie smagsneutral olie olivenolie fiskesauce rødvinseddike hvidvinseddike honning dijonsennep rørsukker tørret basilikum tørret oregano stødt spidskommen stødt koriander stødt kanel gurkemeje muskatnød grøntsagsbouillon