Makrel på ciabattabrød med ærtepesto til 4 personer
Tid: 20 minutter. Ovntid: 10 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL MAKREL
1 røget makrel
2 dl skyr
1 bundt purløg
salt og friskkværnet peber
ÆRTEPESTO
200 g friskbælgede ærter (eller grønne ærter fra frost)
1 bundt dild
ca. 1 dl olivenolie
100 g Vendsysselosten eller parmesan
TIL SERVERING
2 ciabattabrød
lidt olivenolie
1 pose grøn salat
1 bundt radiser
PRØV OGSÅ: Røget makrel med spinatomelet
Opskrift - sådan laver du makrel på ciabattabrød med ærtepesto
1. ÆRTEPESTO: Blend ærter og dild med olivenolie til en grov pesto i en minihakker eller blender. Hak osten groft, og blend den med i pestoen.
2. MAKREL: Befri makrellen for skind og ben, og pluk kødet i små stykker. Rør makrelkødet med skyr. Hak purløg fint. Bland purløg i makrelcremen, krydr med salt og peber.
3. SERVERING: Tænd ovnen på 200°. Flæk ciabattabrødene, og pensl skærefladen med olivenolie. Rist brødene i ovnen i 8-10 minutter, til de er sprøde og gyldne. Skær brødene i 8 stykker. Skyl og tør salaten. Rens radiserne, og skær dem i skiver. Smør brødene med ærtepesto. Læg salat og makrelcreme på, top med radiser, og servér.
Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis