Aftensmad

Løgtærte tarte tatin-style

af Louisa Lorang 23. februar 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er løgtærte tarte tatin-style. Få opskriften her

Det er tilladt at snyde med sådan et låg af færdig butterdej.

2 løg i skiver2 porrer i tynde skiver4 fed hvidløg i tynde skiverlidt olivenoliesalt1 spsk. hakket timian

ENDVIDERE:1 æg1 dl mælk1 dl cremefraiche el. drænet yoghurtsaltpeber1 rulle butterdej

SALAT:100 g blandet salat1 skalotteløg i tynde skiverolivenolie og eddike

Sautér løg, porrer og hvidløg i olivenolien i en stor, varm gryde. Lad det falde sammen og blive let gyldent, ca. 10 minutter. Krydr med salt og timian. Lad det køle en smule af.Pisk æg, mælk og cremefraiche eller yoghurt sammen, og krydr med salt og peber.Vend de lune løg og porrer med æggemassen, og fyld det hele i en tærteform. Læg butterdej over, og pensl med pisket æg. Bag tærten ved 185° i 30-35 minutter.Servér straks med blandet salat med løg, vendt med olie og eddike.Opskriften er til 2 personer

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER