Aftensmad

Linsesuppe med raita

af Louisa Lorang 20. december 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens tirsdagsopskrift er linsesuppe med raita. Få opskriften her

Køb et lille bæger yoghurt naturel, hvis du ikke kan få spist en halv eller en hel liter. Jeg foretrækker sødmælksyoghurt (3 %) til raita.

1½ dl røde linser3 dl vand2 stængler bladselleri, hakkede1 løg, hakket2 fed hvidløg, hakkede1 æble, revet2 spsk. kokosmel2-3 spsk. olivenolie5 dl grøntsagsbouillon, gerne Herbamare2-3 spsk. limesaftsalt

RAITA:1 lille bæger yoghurt naturel (150 ml)1 håndfuld koriander, hakketsalt1-2 spsk. limesaft

TILBEHØR:hakket korianderhakket grøn chilikokosmellimebådelune fladbrød eller naan

Kog linserne i 3 dl vand, til de er helt udkogte. Sautér imens bladselleri, løg, hvidløg, æble og kokosmælk i olivenolie i en stor, varm gryde, uden at det tager farve. Tilsæt de kogte linser med kogevand og grøntsagsbouillon. Lad det hele koge i 20 minutter. Blend suppen med en stavblender. Smag til med limesaft og salt.Rør yoghurten med koriander, og smag til med salt og limesaft. Servér den varme suppe med raita i, og top med koriander, chili, kokos og lime efter smag. Giv lune brød til.Opskriften er til 2 personer

TIP: Suppen kan sagtens laves uden kokos

Få inspiration til de kommende ugers måltider her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag

Onsdag

Torsdag

Fredag