Aftensmad

Let sprængt kalvebryst med aspargessalat

af Louisa Lorang 28. maj 2012
Foto: Anders Schønnemann
Jeg spiser gerne denne skønne, enkle ret til frokost med rugbrød til. Men vil du bruge den som aftensmåltid, så servér den med kogte kartofler. Spræng dit kød selv – det er nemt, og du slipper for nitritsalte

(frokost eller aftensmad til 6)1 kg kalvebryst100 g groft salt30 g sukker2 laurbærblade1 spsk. sorte peberkornENDVIDERE:1 dl piskefløderevet peberrod1 spsk. flydende honning3 spsk. citronsaft2 spsk. koldpresset rapsoliesalt400 g aspargesTILBEHØR:rugbrød eller kogte kartoflerPuds brystet helt fri for fedt, og gnid det med salt og sukker. Læg det i et tildækket fad i køleskabet i 1-2 døgn. Vend det jævnligt undervejs. Børst overskydende salt og sukker af brystet, og kom det i en gryde med koldt vand, der dækker, sammen med 2 laurbærblade og 1 spsk. sorte peberkorn.Kog brystet i 1-1½ time, eller til brystet er mørt. Skum undervejs. Lad kalvebrystet trække i yderligere en halv time i lagen, og servér det i tynde skiver, lunt eller koldt.Pisk imens fløden, og smag den til med peberrod. Rør honning, citronsaft og rapsolie sammen, og knæk den nederste, træede del af aspargesene. Skær aspargesene i tynde skiver på et mandolinjern eller med en tyndskræller. Vend aspargesene med dressingen lige inden servering, og krydr med saltVinforslag: Sequana Santa Lucia Highland Pinot NoirKyllingesuppe med lime og ægnudler