

Let sprængt kalvebryst med aspargessalat
28. maj 2012(frokost eller aftensmad til 6)1 kg kalvebryst100 g groft salt30 g sukker2 laurbærblade1 spsk. sorte peberkornENDVIDERE:1 dl piskefløderevet peberrod1 spsk. flydende honning3 spsk. citronsaft2 spsk. koldpresset rapsoliesalt400 g aspargesTILBEHØR:rugbrød eller kogte kartoflerPuds brystet helt fri for fedt, og gnid det med salt og sukker. Læg det i et tildækket fad i køleskabet i 1-2 døgn. Vend det jævnligt undervejs. Børst overskydende salt og sukker af brystet, og kom det i en gryde med koldt vand, der dækker, sammen med 2 laurbærblade og 1 spsk. sorte peberkorn.Kog brystet i 1-1½ time, eller til brystet er mørt. Skum undervejs. Lad kalvebrystet trække i yderligere en halv time i lagen, og servér det i tynde skiver, lunt eller koldt.Pisk imens fløden, og smag den til med peberrod. Rør honning, citronsaft og rapsolie sammen, og knæk den nederste, træede del af aspargesene. Skær aspargesene i tynde skiver på et mandolinjern eller med en tyndskræller. Vend aspargesene med dressingen lige inden servering, og krydr med saltVinforslag: Sequana Santa Lucia Highland Pinot NoirKyllingesuppe med lime og ægnudler




Læs også
