Aftensmad

Laks med bønnesalat

af Gitte Heidi Rasmussen 6. september 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
SUPER FOOD: Laks er altid sundt, men i denne ret får den sunde laks blandt andet følgeskab af flere slags sunde bønner. Alt i alt en rigtig sund ret!

SUPER FOOD: Laks er altid sundt og i denne ret får laksen følgeskab af flere slags bønner. Alt i alt er det en rigtig sund ret!Laks med bønnesalatTid: 20 min.

Ingredienser Fremgangsmåde 200 g laksefilet1plade noritangSalt, peber300 g snitbønner100 g hestebønner eller ærter1 dåse kidneybønner i saltlage2 tsk chia-frø1 bdt. brøndkarse 1. Skær laksefileten i 4 tynde skiver.2. Klip tangen i 4 strimler og sno demomkring laksen.3. Steg laksefileterne 3 min. på hverside på en slip let-pande.4. Blancher snit- og hestebønner iletsaltet vand i 1-2 min.5. Skyl kidneybønnerne i koldt vandog bland med de kogte bønner. 6. Drys med chia samt brøndkarse ogserver bønnesalaten til laksen.

Energi pr. person: 378 kcal.Fordelt på: protein 34%, kulhydrat 36%, fedt 30%

3 lækre og sunde opskrifter med SUPER FOODS

Laks med bønnesalat Blåbærsmoothie med mandler Majstortilla med kylling, avocadoog granatæble