Aftensmad

Kyllingespyd med jordnøddesauce

af Louise Dandanell Ørsted 18. maj 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Spydene smager også godt kolde dagen efter.

Til 2 personerTID: 30 min.

250 g kyllingebryst eller kyllingekød i strimler5-6 tynde træspyd

Prøv også:

Kylling souvlaki

Marokkansk pie med kylling

Sprødstegt kylling med rabarber-speltsalat Kylling »cassoulet« Pastasalat med kylling og parmesan

Marinade:2 spsk friske korianderblade1 dl kokosmælk1 spsk dl sukker1 tsk rød karrypasta2-3 spsk fiskesauceJordnøddesauce:50 g jordnødder (ikke saltede)1 dl kokosmælk1 tsk rød karrypasta1-2 tsk fiskesauce1 tsk sukker

Skær kødet i 2½ cm brede og 7½ cm lange strimler. Halvér træspyddene og sæt kødet på.

Hak korianderbladene og bland dem med de øvrige ingredienser til marinaden.

Vend kødet i marinaden og læg det på et fad, dæk med film og stil fadet i køleskabet i mindst 15 min.

Steg spyddene på en grillpande i marinaden.

Rist nødderne på en tør pande, til de tager farve. Hak dem fint, evt. med en stavblender.

Hæld de hakkede nødder i en gryde med kokosmælk, karrypasta, fiskesauce og sukker.

Lad det simre over middel varme og konstant omrøring i ca. 10 min.

Server spyddene med jordnøddesaucen.