Aftensmad

Kyllingesalat til frokosten

af Louise Dandanell Ørsted 27. oktober 2008
Tid: 1¾ timeEt stykke rugbrød med christiansøsild vil passe rigtig godt før kyllingesalaten og evt. et stykke med stærk ost og sky bagefter.1

Tid: 1¾ timeEt stykke rugbrød med christiansøsild vil passe rigtig godt før kyllingesalaten og evt. et stykke med stærk ost og sky bagefter.1 kyllingOlie eller smør til bruning2 gulerødder1 løg100 g selleri1 suppevisk500 g champignoner100 g mayonnaise100 g creme fraiche1 tsk sennepSalt og peberTilbehør:Purløg og groft rugbrødBrun kyllingen på alle sider i fedtstof. Hæld vand på - husk, at det må ikke dække kyllingen, så bliver den kedelig og vandet i smagen. Rens gulerødder, løg og selleri og kom dem og suppevisken i gryden. Lad kyllingen simre i 1¼ time eller til benet let kan løsnes fra skroget. Tag kyllingen op og afkøl den.Rens champignonerne og skær dem i skiver. Svits dem på en tør pande i 5 minutter. Kom herefter et par skefulde bouillon fra kyllingen på panden. Når bouillonen er fordampet, tilsættes mere, og dette gentages, indtil champignonerne er mørkebrune og helt bløde. Det tager ca. 10 minutter.Pil kødet af den afkølede kylling og skær det i mindre stykker. Kassér skrog og skind.Rør mayonnaise, creme fraiche og sennep sammen og smag til med salt og peber. Vend kyllingekødet og de afkølede champignoner i dressingen og pynt kyllingesalaten med purløg.Tip: Brug kyllingebouillonen - den kan serveres søndag aften, når I kommer hjem fra sommerhuset. Tilsæt lidt snittede gulerødder og kødboller fra fryseren og spis brød til.